tiistai 25. maaliskuuta 2008

Goan kauneuksista

Denguebrothers on nyt majaillut Goan kultaisilla rannoilla hieman yli viikon ja on jo nyt todistanut jotain, joka tapahtuu ehka kerran sadassa vuodessa. On nimittain niin, etta vaikka se kuinka uskomattomalta saattaakin kuulostaa, taalla Goalla on satanut vetta kolmena paivana. Yhden viikon aikana. Se on AAAAAARIMMAISEN harvinaista, silla kuten kaikki siella kotirintamalla varmasti tietavatkin Intiassa on erikseen sadekausi, eika sen ulkopuolella sada koskaan. Erittain harvinaista on, etta vetta tulee kerran, yhtena paivana, mutta me olemme paasseet todistamaan suoranaista ihmetta. Vesisade onkin lyonyt paita pyoralle koko osavaltiossa.

Ja vetta on tullutkin ihan oikeasti kunnolla, ei mitaan ripotteluja. Kunnon kovaa, markaa vetta. Denguebrothers ei voi muuta kuin ihmetella. Olemme tuoneet osan Suomen kesasta mukanamme, silla sateet alkoivat vasta kun saavuimme. Kuin ihmeen kaupalla olemme kuitenkin pelastuneet tulvilta, silla suuri osa mokeista, joissa ihmiset taalla asuvat ovat karsineet pahoista vesivaurioista. Itse emme ole joutuneet karsimaan tallaisista oooo..marista unista.

Parina paivana on koko Intia ollut saiden puolesta muutenkin enemman tai vahemman pakki sekaisin, silla taalla on ollut pyorremyrskyja Gujaratissa ja huhut kertovat jopa, etta Bengalin viidakoissa on nahty lunta! Denguebrothers ei voi olla tunnistamatta global warmingin ja kasvihuoneilmion oireita tassa kaikessa ja syyttaa huonoja ja luonnosta piittamattomia poliittisia paattajia kaikesta tapahtuneesta. Kaymme jatkuvaa sotaa maailmamme pelastamiseksi.

Mutta kaikesta tasta huolimatta kaikki mika taalla on ollut vahankaan perseesta, on silti sata kertaa siistimpaa kuin mikaan hieno juttu Suomessa. Niin se vain menee. Taydellisia auringonlaskuja, taydellisia aaltoja, taydellista ruokaa, taydellisia kauniita naisia, joiden kanssa kavella taydellista rantaviivaa pitkin taydellisen illan paatteeksi taydellisessa lomatunnelmassa... Kylla, Goa is the place to be.

Moni on kuullut Goasta juttuja. Alkaa kuitenkaan uskoko mitaan juttuja suorilta, paras on lahes aina tsekata ite. Meillekin kerrottiin etta tama turistirysapaska ja etta taalta ei rauhaa loydy, mutta asia ei ole niin yksinkertainen. Totta kai taalla on rauhattomia turistirantoja, joiden hiekoilla britit ja venalaiset paihtyvat ja huumaavat itseaan ja toisiaan, siina sivussa loukaten paikallista kulttuuria ja roskittaen ymparistoa ties minkalaisella saasteella. Sure thing. Sellaiset mestat on helppo loytaa. Pointti onkin siina, etta taytyy olla aito og-pro-travelleri prkl, jotta loytaa ne kaikki spoilaamattomat rannat, jotka ovat siella jossain odottamassa kunnioittavaa vierasta. Onneksemme olemme Goalta tallaisen melkoisen miellyttavan rannan loytaneet.

Rannat kuten tama kyseinen loytyvat parhaiten muiden matkaajien kanssa jutellessa, joten taalla reissatessa kannattaakin pitaa muistiinpanovalineita esilla, jotta tarkeat pienet informaatiorihmat eivat huku. Myoskin kannattaa kysya itseltaan sita, etta minkalaista mestaa sita haluaa etsia. Jos haluaa ryypiskella ja sekoittaa paansa yliluonnollisille tasoille asti, niin silloin mika tahansa turistiranta kay. Denguebrothers ei kuitenkaan halua tallaisia kannaavia brittituristeja (joita muutenkin on ihan liikaa) spoilaamaan uniikkeja spottejaan, ja onkin siksi hyvin varovainen paljastamaan eksakteja sijaintejaan. Hyva ranta menee helposti pilalle, jos se tayttyy hmm "vaaranlaisella" motivaatiolla varustetuilla matkaajilla. Denguebrothershan kaikkitietavaisyydessaan on juuri se taho, joka kykenee sanelemaan motiivien oikeuden ja vaaryyden.

Mutta joka tapauksessa matkailu on huippua, ja kylla mielellamme kerromme missa olemme, mutta kunnioituksesta tata paikkaa kohtaan sanokaamme olevamme Etela-Goalla. Jos haluatte lisainfoa niin ottakaa yhteytta vaikka sahkopostilla.:) Meilla kaikilla on vastuumme tallaamaamme maata kohtaan.

Mutta nyt on aika lahtea iltauinnille taydelliseen mereen, jossa denguebrothers on muuten spotannut myos delfiineja, jotka tulevat rantaan uimaan ja hyvin onnekkaat paasevat pulahtelemaan noiden ihanien luontokappaleiden kanssa. Kaiken hyvan lisaksi sadepilvet ovat tanaan vaistyneet, joten Suomen kesa on kai Goan osalta loppunut! Nauttikaa te siella Suomessa mahdollisuudesta hajota kylmyyteen.

" Don't worry about a thing, coz every little thing is gonna be alright!" Bob Marley

Juho ( salamyhkailija )

Ei kommentteja: