maanantai 10. maaliskuuta 2008

Chillausta

Tamankertaisen blogitekstin aihe on chillaus. Se on parasta mita travelleri tai ihminen ylipaataan voi tehda. Travellerilla siihe on toivottavasti aikaa. Unohtakaa suklaan syonti, bissettely ja seksi. Chillaus on paivan sana. Denguebrothers pyrkii suorittamaan kyseista toimintaa aina kuin on mahdollista, ajasta ja paikasta riippumatta. Ideana on ottaa mahdollisimman rennosti ja olla tekematta mitaan. Yksinkertaisesti lohota, makoilla, levyttaa, roikkua, nuokkua, notkua, lusia, jahia, ihmetella, pojottaa ja parista tekemattomyyden tyhjionikuisessa rauhassa. Usein kyseiseen antiaktiviteettiin lisataan erilaisia toimintoja, kuten esimerkiksi chain lipittely, safuttelu, lukeminen, ympariston tarkkailu, upeiden daamien vakoilu, joskus jopa bidittely. Tama on taysin ok, kunhan ydin pysyy kohdallaan. Saantoja ei ole, tarkeinta on nauttia huolettomuudesta ja kiireettomyydesta. Tallaista ihmisen elaman tulisi olla aina ja poikkeuksetta. Tavoitehakuisuus vit*uun ja easysti ottaminen kehiin. Suosittelemme kyseista toimintaa vilpittomasti kaikille.
Riippumattoon ei dengue-brothers ole valitettavasti Pushkarin jalkeen paassyt. Siihen toivottavasti tulee mahdolllisuus, kun retkikunta seuraavaan mestaan lopulta saapuu. Sitten alkaa totaalisin levytys ikina! Sita odotellessa muutama kuva chillailusta kaupungeissa.
Saali vaan etta relaksoitumisesta on niin saakelin vaikeaa saada hyvia kuvia. Niinpa laitammekin niita kuvia mita me ollaan saatuu olemaan ja hapeamme itseamme kenties myohemmin! Kyseinen venyttely tapahtui Varanasissa viimeisena paivanamme, kun me olimme vetamassa brunssia laheisessa raflassa.
Junnu kuvassa ja junassa levyttamassa. Kadessaan hanella on legendaarinen klassikko-kirja ja kuvatun henkilon kasvot nayttavatkin tarkkaavaisimpien stalkkereiden mielesta aivan kirjan paahenkilolta. Kyseiseen kuvaan liittyy myos matkamme toisiksi suurin vaaryys heti kannykkavarkauden jalkeen. Junnu nimittain voitti allekirjottaneen k-s-p-skabassa ja sai junan ylapetin ajaen nain harskisti allekirjoittaneen keskipaikalle. Onneks se oli kuitenkin tyhja ja valmiina nukkumista varten. Joskus istumapaikat ovat nimittain sen verran taysia, ettei keskipunkkaa saa viriteltya, eika sille tai alapunkalle paase poikittain ennen kuin puheliaat inkkarit vasyvat chattailuunsa ja alkavat itsekin haaveilla unesta. Jokatapauksessa, ylapeti on taydellinen mesta levytykseen.
Varanasin Ghateilla juomassa. Siella ei ollu kylla kovinkaan hyvaa mahdollisuutta chillailuun, silla kuumuus oli armoton. Joka tapauksessa "tauko paikalla" tuo lisaa voimia. "Hmm, vetta.. kohta tarttee ostaa sita lisaa.." Ups, ollaan nakojaan vahingossa kuvattu kylpevia ihmisia. Se on tietenkin kiellettya tapahtuman pyhyyden vuoksi. Pahaa karmaa sataa kaatamalla. Denguebrothers harkitseekin puhtaan karman ostamista ahneilta brahmaanihuijareilta.

Nama kuvat ja eka kuva myos ovat kaikki Varanasin Brown Bread Bakerysta, josta tuli heti ekan kerran jalkeen meidan kantapaikka. Paikassa on eraanlaisia loosseja, joissa on divaanit tai mitkalie patjat/sohvat ja matala poyta. Paikka on taydellinen pitka-aikaiseen kiireettomaan hengailuun ja nautiskeluun. Menukin on laaja. Kyseisessa mestassa Denguebrothers vieraili useita kertoja ja levytti joka kerta ilman kiiretta tai ilman minkaanlaista hapean tunnetta tekemattomyydestaan. Ah! Vastaavanlaiset paikat ovat tietenkinaivan parhaita laiskalle travellerimielelle. Paikan henki ja ilmapiiri ei valitettavasti tule kuvista esille niin hyvin kuin se ansaitsisi.
Yon pimeydessa, kiireetta.
Taaskin tekematta mitaan.
Pieni hymy huulilla.
"Hiljaa istuessa tekematta mitaan
Kevat tulee, ja ruoho kasvaa itsestaan."
-tuntematon zen-buddhalainen munkki
-Jussi (kiireeton)

2 kommenttia:

saara kirjoitti...

Heippa matkalaiset. Oon stalkkeroinu tätä teijän blogia jo alusta asti, sitä on kiva lukea! Lievittää matkakuumetta ja Intian kaipuuta. Kuulkaas, voisitteko vinkata mistä otitte lennot sinne mantereelle? Pitäis meijänkin matkaporukan ruveta kohta varailemaan omia. Ainiin ja ja juho oon takeoffilainen jos ihmettelette, että kuka hyyppä tänne kommentoi. Älkää joutuko kenenkään yli-innokkaan "vapaaehtoisen" oppaan sieppaamaksi ja nautiskelkaa kulttuurista! ps.oulussa sulaa jo lumet.

ally kirjoitti...

Namaste ya'all! :P Myönnän myös omalla kohdallani edellisestä kommentista sen stalkkaus -osuuden. On teillä pojat kyllä ollu melekonen matka - eikä se etes lopu vielä! Millon takasin suomeen? No ei tartte vastata, eikä ajatella. Ehtiihän sitä sitten suomessakin. Ei täällä mittään kertomisen arvoista oo. Ei ainakaan sitä kiireetöntä kehon ja mielen rauhaa, jonka olette siellä ymmärtääkseni löytäneet. Toinen tuleva Intian matkaaja tässä siis nurisee, eli takeoffilainen nro.2. Ajankulukseni lueskelen WWBD- (What Would Buddha Do?) kirjaa ja ruinailen kaikkea mahdollista Intiaan liittyvää infoa. Kiitos tästä blogista, on jotenkin niin virkistävää tulla lukkeen tämmöstä pitkän koulupäivän jälkeen, rämmittyä ensin puoli tuntia hikisenä paksujen lumikinosten läpi. Mitäs mieltä ootta kuukaudesta Intiassa? Riittäiskö se semmoiseen basic coverage- hommeliin vai suositteletteko ehdottomasti pidempää reissua? Meillä on nyt tällä hetkellä suunnitteilla n.4-5. viikon reissu, mutta vielä ei oo lippuja varattu.
Iloista loppumatkaa!!