maanantai 17. maaliskuuta 2008

Goa - Sinakin voisit olla taalla!

Pari paivaa sitten saavuimme maanpaalliseen paratiisiin nimelta Goa. Matka tanne oli pitka ja rankka; 55 tuntia yhtajaksoista matkaamista busseissa, junissa, riksoissa ja ties missa ja sita ennen kaksi kuukautta Pohjois-Intiassa. Mutta 16.3. saavuimme vihdoin unelmiemme rannalle, jossa kaikki on hyvin ja huomenna viela paremmin. Ja sanoja on vaikea valita. Superlatiiveja ja hehkutuksia voisi heitella pilvin pimein ja sankoin joukoin, eika tasta silti saisi realistista kuvaa. Tama taytyy kokea.

Vuokrasimme mokin rannalta hintaan 2 euroa per ukko per paiva ja sielta naemme, kuulemme ja koemme jatkuvan ja hypnoottisen Intian valtameren. Lampo on taydellista ja syleilevaa ilmassa, ja meri on kuin linnunmaitoa. Oh, olen menettanyt sydameni tuolle vuolaalle vihrealle valtamerelle, se on yksi maailman hienoimmista asioista! Se hetki, kun nousee ison aallon paalle ja ratsastaa silla rantaan... Silloin sita tajuaa, kuinka taydellista elama voi olla. Nouset ylos ja kavelet bungalowiin, jossa tilaat banana splitin ja tuoreen pina coladan, kayt makuullesi divaanille niita nauttimaan ja katselet taydellista paratiisimaisemaa ja tajuat, etta mikaan ei esta sinua elamasta tata elamaa ja etta olet vapaa kuin taivaan lintu... Silloin kaikki se uupumus ja tavoitehakuisuus, joka elamaasi on hallinnut koto-Suomessa huutaa kuolinhuutoaan ja pikkuhiljaa alkaa doodaamaan, ja paikalle astuu ajattomuus, jossa millaan muulla kuin olemisella ei ole mitaan valia.


Taalla paivat ovat taydellisen kauniita, hiekka lamminta ja ihmiset sootteja ja mukavia. Tunnelma lapikotaisin ystavallinen, ilma raikasta ja taynna eksoottisia tuoksuja, maailma kasissasi ja avaimet onneen kaulallasi. Parhaiten taman paikan ymmartaa kun heraa aamulla valmiina olemaan tekematta mitaan. Vain elamaan unelmaa. Voi etta olen onnellinen, etta saamme olla tassa taivaassa maan paalla viela kokonaisen kuukauden ahhhh! Voih! Jes! Tulen ottamaan sellaiset overit tasta kaikesta, etta osa minusta tulee jaamaan tanne foreveriksi. Ja se ei haittaa minua yhtaan!

En olisi uskonut, etta taalla on nain chillia, kaunista ja taytelaista.
Mitaan ei puutu.
Jalleen kerran kiitan itseani siita, etta lahdin tahan reissuun.

*

Denguebrothers ei halua vaikuttaa tungettelevalta, mutta siltikin haluaa jokaisen tata lukevan katsomaan itseaan peiliin. Katsokaa syvalle silmiinne ja kysykaa itseltanne: elanko haluamaani elamaa? Jos huomaatte itsenne ajattelevan, etta on olemassa toisenlainenkin ratkaisu kuin hiihtaa sita samaa vanhaa latua ja kerata aarretta jonka paalla istua ja vanheta, olette jo pitkalla. Jokainen teista voi jattaa entisen ja aloittaa uuden. Miksi kukaan haluaisi seurustella vasyneen tyttokaverin kanssa vain koska on tottunut siihen? Koska sita elama pahimmillaan on: seurustelua vasyneen kumppanin kanssa. Elamasta voi tulla liian helposti tuo vasynyt kumppani. Paivasta paivaan samoja tyhjia tavoitteita ja jamahtaneita tottumuksia. Kangistut kaavoihin. Kaikki uusi ja virkistava on hylattava, jotta status quota ei meneteta. Huomaat elavasi aivan kuin naapurisi ja suureksi osaksi tottumuksesta ja turvallisuuden tunnosta, aivan niin kuin seurustellessa vasyneen naisen kanssa, jota vaan ei uskalla jattaa, kun pelkaa, etta sitten tippuu tyhjyyteen. Elama kaipaa kyseenalaistamista, jotta se pysyy tuoreena. Ala anna elamasi muuttua vasyneeksi seurustelukumppaniksi, jota kaipaat vain siksi, etta olet tottunut siihen! Lahde.

Itsekin olen huomannut, etta opiskelumaailma ja kaikki siihen liittyva tavoitehakuisuus ja jatkuva oravanpyora luo ymparilleen turvallisuuden tunnun; on aina helppoa seurata mukana. Mutta kun oikeasti kaikki on niin helppoa jattaa taakse! Me Suomeen syntyneet olemme onnekkaita, muutama puhelinsoitto, niin matkalippu kiireettomyyteen on hankittu. Mutta silti ihmiset eivat kayta hyvakseen aikaa, joka meilla on. Kun aikaa kayttaa oikein se katoaa. Lahde. Denguebrothers kaskee: DON'T WASTE YOUR LIFE!

En tietystikaan halua loukata kenenkaan lintukotoa, silla kaikki ovat oikeutettuja viettamaan sellaista eloa kuin haluaa, mutta mita te oikeasti teette Suomessa 12 kuukautta vuodesta? Opiskelette, tyoskentelette ja jahitte pakkasessa? Suomi on hieno maa, mutta itsensa sitominen yhden maan kansalaiseksi rajoittaa nakemysta kovin. Olkaamme maailmankansalaisia ja syleilkaamme oikeuttamme milloin vain lahtea mihin vain tekemaan mita vain! Lahde.

Kenenkaan ei tulisi lahtea kuitenkaan vain siksi etta onpa siistia lahtea. Kun todella haluaa lahtea, sen kylla tunnistaa. Sen tunnistaa, kun katsoo itseaan peiliin. Sen nakee kun katsoo taytta kalenteria ja sen tunnistaa, kun lukee muitten ihmisten matkakertomuksia ympari globea ja haaveilee itse uskaltavansa lahtea. Denguebrothers kutsuukin kaikki lukijat, tutut ja tuntemattomat tulemaan luoksemme Goalle ja lupaa hommata hyvat kampat, safut ja hammockit kaikille. Teidan ei tarvitse kuin lahtea. Lahtea, ottaa hatkat, poistua, raidata, feidata, paukkia, go went gone. Se on yksinkertaista. Lahtekaa. Nyt jo.

" Carpe Diem ! " Horatius

Juho ( lahti )

2 kommenttia:

anssku kirjoitti...

Missä päin Goaa olette? Me ajattelimme skipata koko Goan, kun kuvamme siitä on turistirysämainen:täydet rannat,agressiivista kaupustelua ja kalliit hinnat. Jussin kuvaus siitä vaikutti kuitenkin aikalailla toisen näköiseltä. Jos Goalta vielä tosiaan löytyy tuollaisia paratiisimaisiakin paikkoja niin ehkäpä sittenkin suuntaamme myös sinne...

Mervi kirjoitti...

Hei matkaajat! Olemme ystavani kanssa viihtyneet loistavasti kirjoitustenne parissa. Ystavani Johanna tuntee Intian ja erityisesti Goan hyvin. Hanen miehensa on kotoisin Goalta ja tarinat seka kuvat sielta vaikuttavat todella taianomaisilta. =) Minullakin oli tarkoitus kevaan aikana kayda Goalla, mutta Florida vei voiton talla kertaa... Intia tuntuu olevan paikka, jossa elamanarvot ja identiteetti saattaa joutua suurten muutosten kohteeksi. Siksi luulen, etta oma matkani ihmeelliseen Intiaan siirtyy viela joillakin vuosilla...
Nauttikaa auringosta, lammosta ja ihmisista! Juhon serkku Mervi =) PS: Jos loydatte aitoa (punaista) hennaa hiusten varjaamiseen, niin laittakaa sita postissa tulemaan tanne Ouluun. =)