maanantai 18. helmikuuta 2008

Pushkar

Me ollaan Pushkarissa. Paikka on hyvin mielenkiintoinen ja moniulotteinen. Aikoinaan Brahman otti ja pudotti lootuksen maahan. Siita syntyi sitten kuulemma tama pyha kaupunki. Taalla on kaupungin keskella pyha jarvi, johon pyhiinvaeltajat sitten dippailevat itseaan hurmospaissaan special lassin vauhdittamana. Toisaalta, kylla osa naista pyhiinvaeltajista nayttaa oikeastikin hurskaalta joukolta. Jarven ymparilla on kaupunki ja kaupungin ymparilla vuorijono, tai jotain korkeaa javaikuttavaa maanmuodotumaa. Jos joku tietaa, etta milla nimella sita oikeasti kutsutaaan, niin vastaukset otetaan ilolla vastaan! Ymparisto on siis maantieteellisesti erittain parayttava ja kiehtova.

Denguebrothers saapui tanne 4 yota sitten taksilla Ajmerista. Kaikki naytti hyvalta! Joka paikassa oli iloisia ihmisia, jotka olivat kiinnostuneita retkikunnastamme. Meita pyydettiin sisaan liikkeisiin ja ravintoloihin. Vastaan tuli kauniita intialasia daameja ja upeita lankkarinaisia, jotka saivat Denguebrothersin suut leveaan virneeseen. Uuumamaaa! Otettiin hotelli ja painuttiin syomaan. Kauppoja oli lupaavasti. Me valmistauduttiin tekemaan kunnon ostoksia, silla olihan se osasyy siihen, etta miks me tanne ylipataan saavuttiin.

Koko paikka on osoittautunut mahtavaksi! Joka paikassa on paljon nahtavaa, kulttuuri on jalleen erilaista kun muussa Intiassa, joten paikka on tuore, aika menee kuin siivilla, vaikka tuntuu etta me ei tehda taalla mitaan. Ollaan shoppailtu varmastikin jo liikaa, eika loppua nay. Aina loytyy jotain mielenkiintoista. Lieneekin pakko lahettaa kamaa suomeen, jottei tarttee raahata sita mukana niin paljoa. Ollaan taalla viela ainakin 4 yota. Vaihdettiin just majapaikkaa, silla ensimmainen oli aika basic, jokseenkin halpa (200 rupeeta/4 egee ja oma vessa suihkuineen) ja erasta toista meille suositeltiin jo Diussa. Uusi on syrjaisempi ja rauhallisempi. Huone on parempi ja isompi samoilla ominaisuuksilla, ja se maksaa 170 yolta. Koko paikka on taynna hippeja ja rastapaita. Hotellilla on sairaan iso piha, jossa Dengue-brothers viettaa aikaa opiskelemalla hindia ja filosofiaa. Loistava paikka. Koko Pushkar on mahtava!

.
.
.

Me ollaan Pushkarissa. Paikka on hyvin mielenkiintoinen ja moniulotteinen. Denguebrothers saapui tanne 4 yota sitten taksilla Ajmerista. Kaikki naytti kamalata! Joka paikassa oli ukottajia ja sisaanheittajia! Vastaan tuli vasyneita lankkareita, jotka eivat tervehtineen toisin kuin muualla intiassa. Niita nakyi puolessa tunnissa enemman kuin koko kuukauden reissulla tahan mennessa yhteensa! Ei voi olla totta! Kunnon turistimesta. Oikea loukku! Kylla vit*tti! Hotelli oli maksimissaankin ok, mutta kun painuttiin syomaan, niin tuli sairaan outo olo. Paikka oli taynna lansimaisia turisteja/travellereita. Sisalla soi lansimainen musiikki! Ruokalista oli taynna lankkariherkkuja! Koko paikka oli kuin kopio jostain eurooppalaisesta paikasta, paitsi etta tarjoilijavaki oli intialaista. Yokotti. Koko Pushkar on nimittain samanlainen mesta. Taalla kay niin paljon lansimaisia, etta koko pyha kaupunki on muuttunut vastaamaan lansimaisten matkustajien tarpeisiin. Musiikki, ruoka, myyntiartikkelit, kayttaytyminen, kaikki on lansimaista. Ihan kaikki. Mikali denguebrothers lopulta kieltaytyy tekemasta kauppoja, pitaa myyja hulluna tai sanoo: "You wasted my time, I waste you time" ja lahtee loukkaantuneena pois. Se meinaa vitu*taa.

On irvokasta, miten rikas lankkari tulee tanne elamaan herroiksi ja tinkaamaan joka ostoksesta ja kuinka koyhat inkkarit painavat duunia hiki hatussa, eivatka tule koskaan saamaan tarpeksi rahaa voidakseen ostaa samoja lankkareiden suosimia hyodykkeita. Toisaalta taas, tuohan matkailu tanne rahaa, joten kolikolla on myos toinen puolensa..

Sitten ukottajia loytyy myos. On viettelevia rahan ahneita naisia. Papit vetoavat omaan kastiinsa ja pyhyyteensa ja antavat siunauksensa. Sitten he pyytavat sneakisti rahaa. Raha ei tunnu koskaan olevan riittavasti antoi sita miten paljon tahansa, joten heidan on syyta alottaa haukkuminen ja syyllistys ja sanoa siunaustoimituksensa jalkeen tuimin ilmein: " Grrrr! You leave without blessing!!". Tuommonen pistaa vihoiks. Mitka saat*nan pyhat miehet vaativat toimestaan rahaa!?!?!?

.
.
.
Pushkar on siis mielenkiintoinen paikka. Valilla ottaa paahan ja pahasti, valilla on mukavaa. Ihmisia on taalla joka lahtoon. Nyt hetken paasta on onneks mukavaa aikaa tiedossa, silla olemme menossa syomaan eraan hollantilaisen tuttavapariskunnan kanssa, joka lahtee huomenna takas kohti "kotia" ja joihin tutustuimme Diun huuruisissa oissa. He ovat olleet 6 kk reissussa!!! Ah, tahtoo itsekin lisaa aikaa..

"30 years from now, it won't matter what shoes you wore, how your hair looked, or the jeans you brought. What matter is what you learned and how you used it."

-text in the wall of Baba roof top restaurant, Pushkar, Rajashtan, India


-Jussi (erilaisia tunnelmia kokien)

Ei kommentteja: