torstai 21. helmikuuta 2008

Babylon?

Denguebrothers lahti 16.1.2008 Suomesta Intiaan pakoon Babylonia. Me haluttiin jattaa kylmyys, opiskelu, tavoitehakuisuus, pimeys, materialismi, rutiinit, arvomaailmat. Intiassa kaikki on toisenlaista. Arvomaailma taalla elavilla ihmisilla on toisenlainen. Silti materianhakuisuutta ja ahneutta esiintyy ajoittain, aivan niinkuin kaikkialla maailmassa. Sen kanssa me ollaan parjatty hyvin. Koska me ollaan reissaajia, ei me juurikaan syyllistyta ahneuteen itsekaan, paitsi ehka superherkkuja popsiessa. Niin ja maisemia ahnehtiessa. Heraa tietysti kysymys, etta onko matkustaminen tanne itsessaan ahnetta? Taallahan kaikki on niin halpaa ja helposti saatavilla olevaa. En tieda. Ehka me olemme kaikista ahneimpia. Hmm.. Ehka materialismiin on tietyt mahdollisuudet jopa budjettireissaajalla, rahaa on pajon paikallisiin verrattuna. Suurin ongelma lienee se, etta repusta loppuu ajan myota tila.

Yksi syy Pushkariin tulemiseen oli se, etta me halusimme tehda ostoksia. Tama oli kuulemamme mukaan hyva paikka shoppailla ja sita tama todellakin on ollut. Niinpa Denguebrothers onkin syyllistynyt ajoittain materialismiin. On yksinkertaisesti ollut vain pakko ostaa yhta ja toista, silla taalta saa tavaraa, jota suomesta ei todellakaan saa, tai sitten sita saa alyttoman paljon halvemmalla. Ollaan ostettu housuja ja kirjoja ja kaikkea muutakin tuotavaa, pienta ja suurta.

Travellerin tulee omistaa hyvat varusteet. Ne meilla oli jo ennen lahtoa. Lisaksi repussa oli vahan tilaa ostoksille. Noh, nyt se tila on loppu. Denguebrothers on hankkinnut mukavuuden lisaksi travellaususkottavuutta pukeutumalla rentoihin vaatteisiin, joita taalta niin oivallisesti saa. Ja nyt tata tavaraa on jo kertynyt niin paljon, etta se mahtuu reppuun huonosti. Lisaksi allekirjottanut on alkanut seka turhautua etta huvittua ylimaaraisten tavaroiden ongelmista. Yksi minun tavoitteesta reissuun lahtiessa oli elaa mahdollisimman helppoa elamaa.. Tahan kuuluu mielestani reissatessa tavaroiden yksinkertaisuus, kaytannollisyys ja tarkoituksenmukaisuus. Ylimaaraista ja tarpeetonta tavaraa on turha kantaa mukana. Nyt taalla Pushkarissa on kuitenkin ollut oiva tilaisuus laittaa tuo ajatus koetuksella. Ulkoiset seikat alkavat painaa taallakin. Uusiin hyviin vaatteisiin on toki mukava pukeutua, mutta onko se tarpeellista? Enko mina lahtenyt tanne nimenomaan pakoon materiaa ja sen luomia ajatuksia ja malleja. Haluanko mina taallakin viestittaa vaatteilla jotakin?

Luultavasti me lahetamme Suomeen paketin, johon tungemme kaiken ylimaaraisen. Ei sita nyt niin kamalasti ole, mutta eipa ole tilaa repussakaan. Pitaakin tassa alkaa valita, etta milla tavalla valitsee ne kamppeet jotka suomeen lahettaa. Vittu. Periaatteessa sita parjaisi pelkastaan niilla kamppeilla, jotka "kotoa" toi mukana, mutta toisaalta uusissa tavaroissa on mukavuuden ja turhamaisen kauneudenhakuisuuden lisaksi kaytannollisyyttakin. Hyva laake mukana tuotuun Babyloniin on sen tiedostaminen. Siihen luotankin ja rukoilen Buddhalta siunausta materialismin luomien harhojen voittamiseksi.

"Munkit pitakaa mielessanne, etta kaikki muodostumat ovat pysymattomia. Ahkeroikaa tarkkaavaisina!"
-Buddhan viimeiset sanat


-Jussi (oman turhamaisuutensa uhri?)

Ei kommentteja: