lauantai 19. tammikuuta 2008

Toka paiva.

Toinen paiva alkoi oivallisesti. Ei merkkiakaan vatsataudeista. Juotiin vahan yrttiviinaa, jotta popot pysyis poissa. Oli kylla pahaa, ja hei alko vatsa toimia! :) Noh, ihan hyvalla tavalla. Sinille kiitokset. Kattotuuletin ei kutienkaan ekana yona sitten kumminkaan enaa toiminut, vaikka paivalla kaikki olikin ok. Huone makso jotain 450 rupeeta, eli semmoset 9e yhteensa. Se puoliks sitten. Mumbaihin nahden ihan hyva hinta. Haluttiin maksaa heti, jotta selviasi, ettei se vaan oo 450 per henki. Ei ollu. Hyva! Otettiin myos uus huone, jott asaatais uus tuuletin. Saatiinkin. Kun palveluspojan kannsa tsekattiin viela entinen, toimi sekin. Jeh! Huoneet aika kalysia, mutta sopii meille hyvin.

Lahdettiin sit aamupalle, joka venahti ilta yhteentoista. Kaveltiin vahan ja sit vahan lisaa. Kaytiin Mumbai ainoolla beachilla, chowbatty:lla. Uinti mahdotonta, liikaa saasteita. Mesta kuitenkin rento, varsinkin illalla, jsosa leikittiin Lasten kanssa. Sit meille tultiin tarjoo paahierontaa. 50 rupeeta eli vajaa euro. Oli kylla aika kyytia. En tienny etta korvatkin voidaan niksauttaa! Sit hartiat hierottiin myos, sama hinta. Sen ne oikeestaan alotti melkein kysymatta, joten oli vahan vaikeuksia neuvotella hinnasta. Chai on niin hyvaa!!

Taalla on kylla niin outoa kuten junnu jo kirjotti. :) Ei pysty selittamaan. Vieri vieressa on rikkautta ja koyhyytta, ja jengi on ihan ok. Ramissa ja likaisissa rakennuksissa on huippuliikkeita, jopa lansimaisella mittapuulla! Ja sit melkein vieressa joku vetaa hirsia. Ja sen vieressa joku istuu jalkakaytavalla ja myy jotan lettuja ja lihaa jne. Koirat nukkuu keskella katua, eika kukaan hairitse, ne vaan keirretaan. Eika ne koiratkaan letkauta korvaakaan.. Jollakin oli lemmikkiapina hihnassa.

Autojen perassa lukee usein teksti: HORN OK PLEASE. Ei vittu! Koko ajan joku tuuttaa ja tuuttaa. Se ei oo torkeeta vaan ilmoitus etta mina olen tulossa. Viela ei oo liikenne kuumottanu kuitenkaan niin paljon ku ois luullu, vaikka onkin vasurin puoleista.

Pari sikhia halus eilen ottaa meista kuvan. Niilla oli siistit vaatteet ja turbaanit. Sit heitettiin lappaa joku puoltoista tuntia! Yksi niista lupasi majoittaa meidat luokseen Punjabiin vahintaan viikoks. Lupas esitella kaikki mestat ja majoittaa meidat taydella yllapidolla. Siella on kuulemma hieno uskonnollinen paikka, sikhien vatikkaani, Golden temple. Se vois oikeesti olla nakemisen arvoinen paikka, mita ollaan kuultu. Mietitaan.

Leikittiin myos rannalla lasten kanssa. Olivat ihan mieleissaan, vaikka yrittivatkin aluks pummata rahaa. Samalla tutustuttiin myos jononkin paikalliseen ja se pyysi meita Aurangabadiin, suorastaan vaati. Lupasi toimia oppaana kaverinsa kanssa. Olivat tosi mukavia ja aitoja. Moskiittoverkkoja ei olla vila kaytetty. Ei olla nahty ku yks itikka vasta ja sekin slummissa kaukana taalta.

Kaikkee ei voi kirjottaa, pienetkin asiat ois kirjoittamisen arvoisia. Vaikea valita ku on ihan pihalla koko ajan. Ihan kuin unessa, ei osaa ottaa mistaan kiinni, mutta se ei haittaa. On kuitenkin hyva olla. Ehka ens kerralla saadaan kuviakin, toivottavasti. Taalla ei ainakaan nay mitaan mihin kameran piuhan pistaa.

Raamraam

"Ken on arvossaan korkein? Han joka on viisas eika takerru mihinkaan."

Jussi (ihmetteija)

1 kommentti:

Ruusa kirjoitti...

Hahaa, ihanaa, mahtavaa ja huluppeeta :) Mää oon nyt jo ihan koukussa tähän(kin) blogiin!