tiistai 1. huhtikuuta 2008

Mita tapahtuu?!

Nyt on pari paivaa ollut semmosta outoutta taalla Goalla, etta on pakko kertoa. Kaikki alkoi sen " hiljaisen paivan" ja sen oisen tulipalon jalkeen. Outous koskee lahinna matkakumppaniani Jussia ja voi vaikuttaa aika uskomattomalta. Han ei nimittain ole ollut oma itsensa viime paivina. Se hiljainen paiva sai hanet flippaamaan tai jotain.... Se ei oo tehny mitaan muuta kuin istunut eraalla kivella rantakalliolla ja tuijottanut merta. Tama on sitten ihan outoa settia mika seuraa, mutta Intialla on tapana saada ihmiset flippaamaan. Kai.

Mutta tosiaan Jussi on ollut todella outo koko eilisen ja sita edeltavan paivan. Jotaki se aluksi selitti, etta sen taytyy oppia olemaan olematta, tai jotaki. Sitten se meni istumaan kivelle ja jai tuijottamaan merta. Siina se pojotti eika puhunut. Yritin sille puhua, mutta se vaan on hiljaa. Aluksi luulin etta se vaan ukottaa, mutta kun se ei sitten eilen edes syony mitaan, niin alkoi huolettamaan. Yritin sita saada reagoimaan, mutta ei. Aivan outoa! Se vaan tuijotti merta silmat sillain oudosti ristissa.

Sitten ku tuli ilta, niin se yha vaan pojotti. Menin sille, etta aikooko se nukkua kivilla vai mita, mutta se oli vain hiljaa. Alko jo arsyttamaan, ku en ymmartany mitaan. Tonasin sita sitten vahasen, mutta ei vielakaan mitaan. Ihan niin ku se olis transsissa tai jotain. En keksiny mitaan muuta ku sitte istua siihen viereen. Aurinko oli laskenu ja oli ihan pirusti hyttysia siina ymparilla. Yleensa Jussi aina hajoaa niihin, mutta nyt se vaan oli paikallaan, ja otokat kiersi sen tai jotain.

Kavin sanomassa meidan naapurille Roylle, etta Jussi on sairas tai sekasin tai jotain ja se tuli kanssani kattomaan. Roy on perehtyny kaiken maailman energia-juttuihin ja muihin new-age hippiskeneihin, ja se luulee tietavansa mika Jussilla on. Jotakin se selittaa, etta Intian maaperan energiat vaikuttaa mieliin, jotka haluaa avautua. Kerran se oli nahnyt Etela-Intiassa, kun joku oli just samanlailla pojottanut eraalla kalliolla, ikaan kuin maan energian sitomana. Kysyin etta mitenka tassa nyt tehdaan, kun yo tulee ja se ei ole syonytkaan. Roy meinasi, etta nama mystiset energiat jotenki ruokkii sita sillain, etta se ei tarvi ruokaa. Vahan kylla epailyttaa koko juttu!

No ei se suostunu siita nousemaan, ja siihen tuli pari inkkariakin ihmettelemaan ja yritin selittaa etta ystavani meditoi. Kello alkoi olla jo lahemmas puolta yota kun toin Jussille viltin ja jotaki syotavaa. Ajattelin etta prkl jos se aikoo pojottaa yon niin pojottakoon. Siinapa tavoitelkoon valaistumista tai jotain. Roy oli mennyt soittamaan isalleen Hollantiin, joka on jonkinasteinen henkiparantaja tai jotaki, mutta se ei saanu sita kiinni. Virittelin sitten siihen kalliolle nuotion ja alkoin siina viltillani potkottamaan. Oli oikeasti tosi pelottavaa, kun toinen vaan istuu eika reagoi mihinkaan. Valilla se aina hyvin hitaasti rapaytti silmia.

Nukahdin jossaki vaiheessa ja herasin tanaan aamuyosta loytaakseni Jussin yha istumassa! Ei se ollut hievahtanutkaan! Vttu! Yritin puhua ja tonin sen kuimoonkin, mutta vaikka se makasi maassa, niin ei mitaan reaktiota. Yritin ottaa sen jalat pois lotuksesta, mutta ne oli tosi tiukasti kiinni, enka ilennyt vaantaa. Juoksin mokillemme ja heratin Royn. Se tuli kattomaan ja oli kans hyvin ihmeissaan. Se kerto, etta se Etela-intialainen heppu oli pojottanut melkein viikon putkeen, jonka jalkeen se oli vain yhtakkia noussut ja sanonut" om mani padme hum " ja kavellyt pois. Se on nimeltaan saddhu Girnar-baba ja se on uusimpia hengellisia johtajia Keralassa, jossa niita muutenkion on aika paljon. Mutta aivan alytonta!

Royn kanssa paatettiin, etta ei hairita Jussia, silla se Jussi jonka tunnemme saattaa olla poissa tai jotenki tavoittamattomissa. Roy sano, ja olen itekki lukenu ja kuullut, etta kun henkilo jotenki vastaavanlaisesti heraa, sen koko persoona voi taysin muuttua. Mutta tama on kylla jo aivan perseesta, silla huolettaa tuo Jussin kohtalo. Pari tuntia sitten se viela istui ja tuijotti. Meidan majapaikan muutkin tyypit on jotku kuullut hanesta ja sita kay aina valilla joku kattomassa. Ei se suostu syomaan tai juomaan tai mitaan. Ihan muutamia tilkkoja sille saa juotettua vetta, mutta sekin taytyy oikeasti kaataa alas sen kurkusta. Aivan friikkia, mutta jotku inkkarit sanoo, etta taalla Intiassa tammosta tapahtuu joskus. Ei kylla mitaan hajua, etta miten tasta eteenpain. Pitaiskohan se vaan jattaa tuohon olemaan, kunnes se nousee?

Katsoin tassa netista juttuja vastaavanlaisista tapauksista, ja niissa kaikissa on se yhteinen tekija, etta se "uhri" ei syo eika juo ja on tosi passiivinen. Wikipediassa mainittiin, etta tiedemiehet uskovat etta se on jonkinlainen itsesuggeroitu psykoosi, joka voi parhaimmillaan kestaa jopa viikon! En tiija etta onko tama nyt hyva vai huono juttu... Paatin, etta jos Jussi ei iltaan mennessa syo tai juo mitaan oma-alotteisesti, niin soitan paikalle jonku laakarin tai jotaki.

Sen silmat on todella sumeat ja se ei mitaan reagoi. Ehka Jussi on vaan jotenki mietinnassa tai meditatiivisessa tilassa tai jotain. Semmoisesta se ainaki oli puhunut ja halusi sina hiljaisena paivana saavuttaa. Mutta en tiija, tama alkaa kaikki olla jo liian outoa. Taytyy menna nyt kattomaan etta mita sille oikein kuuluu. Jannittaa vaan, etta mita tapahtuu, ku se viimein siita istualtaan ylos nousee.

Juho

2 kommenttia:

Sutu kirjoitti...

Juu, mäkin oon jostain lukenu että ne energiat voi olla tosi voimakkaita varsinkin huhtikuun alussa ;) Loppuun vielä Ipanan terveiset

nm,a-.'V *_896g< mnm mnb v n nz|µ mnw,z m s mmmmmmmmmmmmmzn<

Tällasta tällä kertaa...

ps. Jojo, sun kiinteistönhoitaja Arffman alkaa päivä päivältä muistuttaa enemmän tutalaista :/

Dengue-brothers kirjoitti...

Hehee! Joo ne energiat on taalla todella pinnassa. Ne sitoo meikalaiset taysin riippumattoon!:D

Terkkuja koko perheelle ja varsinkin Unnaller kiitokset kuulumisista.

Taalla sita pojotetaan!;)

PS.
Onkohan se minun kiinteistoni nyt saanu tapetit ja "oikeat" verhot... Blondie on varmaan viela onnistunu ystavystymaan naapurienkin kanssa!:D